Βασικές γνώσεις

Στην ενότητα αυτήν θα βρείτε μικρά κεφάλαια που παρουσιάζουν τα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε την μελέτη της ερμηνείας των καρτών της Lenormand. Η ενότητα χρησιμεύει ως εισαγωγή, ως ένα δωμάτιο που θα σας προετοιμάσει πριν τη μύηση στις κάρτες της γαλλικής μαντείας. Όσο πιο πολύ επιμείνετε, τόσο καλλίτερα θα χρησιμοποιείτε τις κάρτες.

Να τονίσω ότι οι κάρτες μαντείας, όπως και οποιαδήποτε μορφή μαντείας δείχνουν τις τάσεις όπως είναι διαμορφωμένες εκείνη τη στιμή που γίνεται η ανάγνωση. Αυτό σημαίνει πως αν ο δέκτης αλλάξει τις τάσεις, θα αλλάξει και το αποτέλεσμα. Εδώ χρέος του μάντι είναι η σωστή καθοδήγηση του πελάτη του όταν οι τάσεις δεν είναι ευνοϊκές. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί είναι φρόνιμο να χρησιμοποιείται η μαντεία για να διαβάζουμε τις τάσεις και όχι για να περιμένουμε το τι θα συμβεί.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενοι, οι εικόνα που βλέπετε ως μικρογραφία της ιστοθέσης μας είναι η Θεά Φρόνηση, η οποία σύμφωνα με την ελληνική κοσμο-αντίληψη, κρατά μεταλλικό καθρέπτη, στο οποίο βλέπει το παρελθόν και το μέλλον. Έμφαση δίνει στο παρελθόν, διότι από αυτό διδάσκεται, έτσι οι φρόνιμοι γνωρίζουν την ιστορία. Στην άκρη του καθρέπτη βρίσκεται ένα φίδι, το σύμβολο της γνώσης για τους αρχαίους Έλληνες.

Καλή ανάγνωση!