Βιβλία

Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε όσο γίνεται περισσότερα βιβλία για τις κάρτες της Λενορμάν. Το βιβλίο είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος και μετά την πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία ο καλλίτερος τρόπος εκμάθησης. Για τη γαλλική καρτομαντεία δεν κυκλοφορούν τόσα βιβλία όσα για τις κάρτες του Ταρό, διότι οι ερμηνείες τους είναι σαφείς, τα ριξίματα ίδια. Επομένως, δεν χωρούν παρερμηνείες ή προσωπικές ερμηνείες. Επιπλέον, τα σύμβολα είναι καθορισμένα και λίγα. Με ένα καλό βιβλίο μπορείτε να συνδεθείτε άνετα με το συμβολισμό των καρτών. Δε λέω, καλό είναι το διαδίκτυο, αλλά δεν είναι πάντοτε διαθέσιμο και δεν ξέρω πολλούς που μπορούν να διαβάσουν “σεντόνια” κειμένου από την οθόνη του υπολογιστή τους. Ας αρχίσουμε λοιπόν!

Βιβλία καρτών Λενορμαν

The Essential Lenormand

Your Guide to Precise & Practical Fortunetelling, από την Rana George.

Ένα από τα καλλίτερα βιβλία, ογκωδέστατο σε προσιτή τιμή. Το μισό βιβλίο είναι αφιερωμένο στην ερμηνεία εκάστου κάρτας και το άλλο μισό ασχολείται με τα ριξίματα.

Κάθε κάρτα παρουσιάζεται με την εικόνα της δίπλα και τέσσερις σελίδες κειμένου με σωστά περιθώρια. Η συγγραφέας αναλύει το σύμβολο για διάφορες καταστάσεις της ζωής μας. Για παράδειγμα, τι συμβουλεύει, πώς σχετίζεται με το χρόνο, σε επαγγελματικά θέματα τι ερμηνεία δίνει, σε αισθηματικά, σε ζητήματα υγείας κτλ. Αμέσως μετά το συνδυάζει με μια άλλη κάρτα και αναλύει την ερμηνεία των δύο καρτών. Αυτή η καινοτομία είναι πολύ σημαντική, διότι οι κάρτες διαβάζονται μαζί και όχι ξεχωριστά σε αυτό το σύστημα μαντείας.

Μετάαπό 258 σελίδες ανάλυσης των ερμηνειών των 36 καρτών, αναλύονται οι τεχνικές απλώματος και ανάγνωσης. Εκτός από την περιγραφή της κάθε τεχνικής, υπάρχει ένα παράδειγμα και η αναλυτική ερμηνεία του με σημειώσεις. Τα πάντα είναι εικονογραφημένα.

Περισσότερα για τη συγγραφέα θα βρείτε στον προσωπικό της ιστότοπο: http://www.ranageorge.com

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στο Amazon.

The Secrets of the Lenormand Oracle

Της Sylvie Steinbach

Στην αρχή παρουσιάζει τις ερμηνείες των καρτών και στα επόμενα κεφάλαια δίνει οδηγίες για το πώς μπορούν να ερμηνευθούν σε διάφορες καταστάσεις (χρήματα, αγάπη, υγεία, οικογένεια). Στο τελευταίο κεφάλαιο περιγράφει τρεις τεχνικές οραματισμού και συμβουλεύει πώς θα επιλέξετε ένα καλό σετ καρτών.

Διαβάστε τις κριτικέςτου βιβλίου στο Amazon

Petit Lenormand Encyclopedia

Volume 1,2 από τον Bjorn Meuris

Ο Bjorn ζει στο Βέλγιο, διαβάζει γαλλικά και έχει πλήρη γνώση των γαλλικών συστημάτων καρτομαντείας. Το σύστημα που παρουσιάζει έχει το δικό του στυλ. Οι ερμηνείες των καρτών διαφέρουν σε κάποια σημεία από της γαλλικής σχολής. Στο δεύτερο τόμο δίνει μεγάλη έμφαση σε εξειδικευμένες τεχνικές ριξιμάτων και χρήσης των μεγάλων ριξιμάτων.

Τα δυο βιβλία είναι εικονογραφημένα με πλήθος παραδειγμάτων και νιώθεις ότι σου κάνει δάσκαλος μαντείας το μάθημα. Το στυλ του είναι πολύ πρακτικό.

The Game of Destiny

Fortune Telling with Lenormand Cards, του Mario dos Ventos

Το καλά δομημένο βιβλίο ξεκινάει με πρακτικές συμβουλές για τον αναγνώστη που θέλει επαγγελματικά να ασχοληθεί με την καρτομαντεία. Αναλύει όλες τις κάρτες χρησιμοποιώντας συνοπτικές ερμηνείες. Σε κάθε κάρτα περιλαμβάνονται και συνδυασμοί με την ερμηνεία τους, κάτι που φυσικά βοηθά όποιον θέλει να ασχοληθεί πρακτικά με την μέθοδο της Lenormand.

Ακολουθούν τρόποι ριξίματος (9, 36 καρτών), το Moreau spread (24 καρτών) και μαγικές μέθοδοι για να φορτιστούν οι κάρτες, όπως και μαγικοί τρόποι της βραζιλιάνικης παράδοσης για να βοηθήσετε τον πελάτη σας.

Στο παράρτημα υπάρχει μια μελέτη για την εξέλιξη των απεικονίσεων της Lenormand καθώς περνούσαν τα χρόνια.

Το βιβλίο είναι εξαιρετικό για κάποιον προχωρημένο ασκούμενο. Περιέχει 200 συνοπτικές και ουσιαστικές σελίδες, αλλά η τιμή του είναι αρκετά υψηλή.

The Complete Lenormand Oracle Handbook

Reading the Language and the Symbols of the Cards από την Caitlin Matthews

Ο τίτλος του βιβλίου προϊδεάζει τον αναγνώστη για μια εξαιρετική εργασία. Το βιβλίο διαιρείται σε τέσσερα μέρη.

Στο πρώτο παρουσιάζεται η ιστορία των καρτών Lenormand, άρθρα που βοηθούν στην κατανόηση της μεθόδου, η σημασία της κάθε κάρτας μαζί με ουσιαστικά, λέξεις κλειδιά και συνδυασμούς. Το τρίτο κεφάλαιο καταπιάνεται με τους συνδυασμούς και στο τέταρτο προχωράτε στο σχηματισμό προτάσεων μέσα από ριξίματα. Εξαιρετική δουλειά και δομή.

Στο δεύτερο μέρος διαβάζουμε για την καρτομαντεία με επίκεντρο τη μέθοδο της Lenormand. Τεχνικές όπως mirroring, knighting, corners, significator position που θα χρειαστούν στο le grand tableau αναλύονται και παρουσιάζονται συνέχεια παραδείγματα.

Στο τρίτο μέρος αναλύεται το μεγάλο ρίξιμο. Στη συνέχεια περιγράφεται η μέθοδος near and far.

Στο τέταρτο μέρος αναπτύσσονται περισσότερο οι δυνατότητες του επαγγελματία καρτομάντη, όπως ο χρονικός προσδιορισμός και η έκφραση της ιστορίας που βλέπουμε στις κάρτες.

The Art of Lenormand Reading

Decoding Powerful Messages, από τον Alexandre Musruck

Άλλο ένα βιβλίο της γαλλικής σχολής. Είναι ίσως το πιο απλά γραμμένο και δομημένο βιβλίο. Περιέχει πίνακες, λέξεις κλειδιά, επί πλέον αντιστοιχίες που δεν χρειάζονται, παραδείγματα συνδυασμών για βοήθεια. Στο τέλος παρουσιάζει τα ριξίματα 3,5,7 καρτών και το Grand Tableau.

Cartomancy with the Lenormand and the Tarot

Create Meaning and Gain Insight from the Cards, του Patrick Dunn

Συνδυαστικό βιβλίο των δυο μεθόδων. Παρουσιάζει συνοπτικά τις βασικές ερμηνείες των καρτών και από τα δυο συστήματα. Έπειτα ακολουθούν βοηθητικά κεφάλαια στην καρτομαντεία, ριξίματα Lenormand, τρόπους συνδυασμού των δυο συστημάτων και αναφορές στη Μαγεία.

Λενόρμαν, η Εξέλιξη του Ταρώ

Προβέψτε το μέλλον σας, μάθετε σήμερα για το αύριο, της Erna Droesbeke

Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά (άγνωστο πότε) από τις εκδόσεις Erian. Μολονότι τα εισαγωγικά κείμενα δεν είναι σωστά και μάλλον επιπόλαια, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικές γνώσεις, η συγγραφέας δίνει πολύ ωραία τις ερμηνείες των καρτών και φυσικά υπάρχει εικονογράφηση, όχι όμως καθαρών εικόνων (πινελιές). Στις ερμηνείες χωρίζει τέσσερις κατηγορίες: έννοια, προσωπικότητα, προφητεία, θέση στο συνδυασμό. Το παράξενο είναι ότι μερικές φορές υπάρχουν αντιφάσεις στην ίδια σελίδα.

Στη σελίδα 90 παρουσιάζονται τα ριξίματα με ένα παρλαδειγμα ανά ρίξιμο. Δεν υπάρχει το le grand tableu. Δίνεται έμφαση στους σταυρούς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί και με ένα σετ καρτών, το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλα τέτοια βιβλία στη χώρα μας.

Learning Lenormand

Traditional Fortune Telling for Modern Life, από την Tali Goodwin και τον Marcus Katz

Ένα συμπαθητικό βιβλίο 300 σελίδων, που παρουσιάζει ιστορικά στοιχεία, συμβουλές, τις ερμηνείες των καρτών με συνοπτικό τρόπο. Αν διαβαστεί με άλλα βιβλία προσφέρει βάθος κατανόησης, ειδικά εις ό,τι αφορά τις βασικές ερμηνείες εκάστου κάρτας.

Το άλλο μισό βιβλίο εξηγεί και αναλύει το ρίξιμο Grand Tableau με πλήθος κεφαλαίων και παραδείγματα.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν οι συγγραφείς στο βιβλίο έχει δεχθεί κριτική. Αναμενόμενο λόγω της φήμης τους στην κοινότητα των καρτών Ταρώ, αλλά ό,τι γράφουν αξίζει να διαβαστεί.

Δείτε το βιβλίο στο Amazon

Lenormand Thirty Six Cards

An introduction to the Petit Lenormand, από την Andy Boroveshengra

Δεν το έχω διαβάσει ακόμη.

Loading...