Τα ωφέλη της Lenormand

Στη χώρα μας θεωρείται συνηθισμένο το να συμβουλευόμαστε πού και πού μια μάντισσα, όχι τόσο συνηθισμένο βέβαια όπως στο εξωτερικό. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που επισκέπτονται σε μηνιαία τουλάχιστον βάση τον μάντι τους. Αν ανοίξουμε ένα περιοδικό με σταυρόλεξα, αστρολογικού περιεχομένου, μυστηρίων, μια εφημερίδα, ένα τοπικό περιοδικό, ακόμη και μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, θα δούμε πως οι αγγελίες μαντείας δεσπόζουν. Κατ’ επέκτασιν, η καρτομαντεία είναι μια διαδεδομένη μέθοδος και σύμφωνα με τους ανθρώπους, αποτελεσματική.

Οι αρχαιότερες κάρτες μαντείας του Ταρό εμφανίζονται τον 14ο αιώνα. Η καρτομαντεία έχει επιβιώσει και δοκιμαστεί για χιλιάδες χρόνια από τον άνθρωπο.

Μια πολύ διάσημη μέθοδος καρτομαντείας σε όλο τον κόσμο, είναι η χρήση των καρτών της διάσημης χαρτομάντισσας και αστρολόγου, Marie Lenormand. Η μέθοδος αυτή ανήκει σε μια σειρά τεχνικών χρήσης των χαρτιών, όμως διεγείρει μέσω εικόνων το νου και βασίζεται στο συνδυασμό των καρτών σύμφωνα με τις θέσεις τους. Είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος.

“Η ψυχή σκέφτεται με εικόνες. Η ψυχή ζει με εικόνες. Η ψυχή τρέφεται με εικόνες. Η ψυχή και οι εικόνες της τρέφονται από την αρχή υπάρξεως του ανθρώπου.” Dr. Ewalt Kliemke

Οι κάρτες μαντείας, ειδικά όσες έχουν πλούσιο εσωτεριστικό περιεχόμενο, μπορούν να αγγίξουν εκείνα τα μέρη της ψυχής που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση και να τα ξυπνήσουν. Ο άνθρωπος μιλάει πολλές διαφορετικές γλώσσες, η ψυχή όμως, μια, τη γλώσσα της εικόνας.

Μολονότι στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο, σε ταινίες, κάρτες κτλ. βρίσκουμε αγγελίες χαρτομαντείας δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για τις κάρτες της Λενόρμαν στη χώρα μας! Δεν υπάρχει καμιά ιστοσελίδα, καμιά διαφήμιση, κανένα βίντεο στα ελληνικά! Τα δε βιβλία που κυκλοφορούν για την χαρτομαντεία στη χώρα μας είναι -ας πούμε- μέτρια. Ο διαδικτυακός τόπος cartomancy που φιλοξενείται στο awitchalone.com συμβάλει ώστε το ελληνικό αναγνωστικό κοινό που ενδιαφέρεται, να ασχοληθεί με την γαλλική καρτομαντεία ή να ενημερωθεί για την ύπαρξη αυτής της μεθόδου.

Κάθε μέθοδος μαντείας παρέχει τα δικά της ξεχωριστά οφέλη στον μάντη που την χρησιμοποεί συστηματικά, με αφοσίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κάρτες της Λενόρμαν συνδυάζουν τη γνώση με τη διαίσθηση, όπως όλες οι μέθοδοι χρήσης των καρτών για να βυθιστεί ο συνειδητός νους στον υποσυνείδητο ή στον ασυνείδητο νου.

Δεν ακούγονται και πολύ μαγικά όλα αυτά, αλλά κάθε μορφή μαντείας είναι ένας τομέας της Μαγείας. Η χρήση των όρων συνηθίζεται να χρησιμοποιείται, μια και ακολουθούμε όλοι την περπατημένη οδό.

Επιστρέφοντας στα ωφέλη χρήσης της καρτομαντείας, αναφέρω συνοπτικά τα εξής:

  • Καλλιέργεια και ανάπτυξη της διαίσθησης.
  • Αύξηση της αυτοπεποίθησης.
  • Καθοδήγηση για κάποιο πρόβλημα μέχρι και μεθόδους λύσης αυτού.
  • Προετοιμασία για κάποιο μελλοντικό γεγονός.
  • Καλλίτερες σχέσεις με τους φίλους σας, οι οποίοι θα σας ζητούν συχνά να ρίχνετε τις κάρτες γι’ αυτούς.
  • Μαθαίνονται γρήγορα, δίχως να απαιτούνται χρόνια ταυτοποίησης με τις κάρτες.
  • Υπάρχουν πολλές μέθοδοι ριξίματος για απλά και σύνθετα ζητήματα, που δίνουν πολλές  πληροφορίες ή παρουσιάζουν τις γενικές τάσεις που θα επικρατήσουν.

Οι κάρτες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται τα σύμβολα στη Μαγεία. Η διέγερση του υποσυνειδήτου νου μέσα από εικόνες που σχετίζονται με νοήματα, αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο εύρεσης του παρελθόντος και του μέλλοντος. Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούν για να αντλήσει συμβουλές ο μάντις, τις οποίες πολλές φορές τις γνωρίζει ο ίδιος, αλλά η διέγερση του εγκεφάλου τον βοηθά στο να δει αυτό που γνωρίζει και να το κάνει πράξη.

Η μέθοδος τη Λενόρμαν διαφέρει από άλλες μεθόδους καρτομαντείας διότι βασίζεται αρκετά στους συνδυασμούς των καρτών. Οι κάρτες συνολικά είναι 36 συγκριτικά λίγες σε σχέση με άλλες μεθόδους. Υπολογίστε ότι με τους συνδυασμούς οι ερμηνείες διαφέρουν σημαντικά, άρα από 36 οι κάρτες αλλάζουν κάθε φορά σε κάθε ρίξιμο αναλόγως τη θέση και την ερώτηση καθώς και τις διπλανές κάρτες.

Οι κάρτες της Λενόρμαν περιέχουν 36 σαφή σύμβολα, τα οποία πρέπει να μάθετε πάρα πολύ καλά ακολουθώντας μια σχολή σκέψης (γαλλική, γερμανική, ολλανδική, βραζιλιάνικη κ.α.). Έπειτα μένει να μάθετε να συνδυάζετε τις κάρτες και να γνωρίζετε τους τρόπους ριξιμάτων.

Δεν είναι δύσκολο να μάθει κάποιος τις ερμηνείες, αλλά να βρει το σωστό τρόπο στο να ερμηνεύει τους συνδυασμούς.

Αν ξέρετε αγγλικά, δείτε το βίντεο της Donnaleigh για να πάρετε μια ιδέα για το σύστημα της Λενόρμαν. Επίσης, επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube ή τη σελίδα στο facebook καθώς και ομάδες χαρτομαντών που δωρεάν εξηγούν και ερμηνεύουν ριξίματα σε καθημερινή βάση.