Δρεπάνι

Περιγραφή κάρτας:

Δυο δεμάτια με στάχυα βρίσκονται σταυρωτά και πάνω τους στέκεται ένα κοφτερό δρεπάνι. Το δρεπάνι δρα απότομα, γρήγορα και χωρίς συναισθηματισμούς.

Λέξεις κλειδιά:

Κίνδυνος, ατυχήματα, απειλή, απειλητικός κίνδυνος, εγχείριση

Ξαφνική ρήξη ή απώλεια

Να τελειώσεις κάποια κατάσταση άμεσα, γρήγορο τέλος

Ερμηνεία:

Το δρεπάνι προειδοποιεί για ατυχήματα. Δεν πρέπει ο ερωτών να είναι επιρεπής σε απροσεξίες. Παραμονεύει ένας κίνδυνος. Αν δεν περιβάλεται από αρνητικές κάρτες, ο κίνδυνος δεν είναι τόσο σοβαρός.

Η κάρτα δείχνει αποκοπή από κάτι, το οποίο μπορεί να τερματίσει ο ερωτών.

Η θέση της κάρτας παίζει σημαντική σημασία. Αν ακολουθεί τις αρνητικές κάρτες, τότε τις εξουδετερώνει, δηλαδή σταματά τον πόνο που φέρνουν. Π.χ. μετά από μια δύσκολη περίοδο, όλα σταματάνε. Αν υπάρχουν θετικές κάρτες, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος μπορεί να αποσοβηθεί, αλλά δρεπάνι = απειλή.

Παραδείγματα συνδυασμών:

Πλοίο + Δρεπάνι = αναβολή ταξιδιού ή καθυστέρηση

Καρδιά + Δρεπάνι = απότομος χωρισμός

Δρεπάνι + Τριφύλλι = μετά από ένα άσχημο γεγονός, τα πράγματα φτιάχνουν

Παραδείγματα που σχετίζονται με την ερώτηση:

Αν ο ερωτών απορεί για τη σχέση του, το δρεπάνι μιλά για βίαιο τερματισμό της. Αν σκοπεύει να την “πέσει”, θα “φάει χυλόπιτα”. Σε εργασιακά θέματα, δηλώνει τη λύση μιας συνεργασίας, την απόρριψη από μια δουλειά ή την απόλυση. Στα οικονομικά δείχνει περικοπές ή κάποιον απότομο φόρο που θα έρθει σύντομα. Σε θέματα υγείας, το δρεπάνι αναφέρεται σε κόκκαλα, δόντια, σκελετικά προβλήματα ή ακόμη σε σπάσιμο από ατύχημα…

Αντιστοιχίες:

Βαλές καρώ στις χαρτοπαικτικές τράπουλες

10η κάρτα στη Λενόρμαν

Αγγελιαφόρος

Περί

Ο διαχειριστής έχει ασχοληθεί με την κρυσταλλομαντεία, την καρτομαντεία με τις κάρτες της Lenormand και τις κάρτες του Tarot. Ακολουθεί μια μαγική παράδοση με επίκεντρο τη Φυσική Μαγεία. Αποφεύγει την έκθεση σε fora και σε ομάδες new age. Πιστεύει πως ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να φτάσει στην τελειοποίηση. Οι άνθρωποι είναι περίπλοκα όντα, γι' αυτό και το να καταπιάνονται με πολλές δραστηριότητες είναι θεμιτό, μια και μέσω της αναζήτησης οδηγούμαστε στο σκοπό της ζωής.

Δημοσιεύτηκε στο Σημασίες καρτών Με ετικέτα: , , ,

Αφήστε μια απάντηση