Συνδυασμοί καρτών

Οι συνδυασμοί των καρτών είναι εκείνο το στοιχείο που κάνει τη μέθοδο της Λενόρμαν να διαφέρει κατά πολύ από τις κάρτες Ταρώ. Για να διευκολύνουμε την ερμηνεία των ριξιμάτων, θα παραθέσω μερικούς συνδυασμούς με τις επεξηγήσεις τους. Όπως έχουμε γράψει, η κάθε κάρτα έχει 3-4 σημασίες. Το ποια θα επιλέξουμε εξαρτάται από τη θέση της κάρτας και την ερώτηση. Όμως είναι δικό μας χρέος να συνδυάσουμε τις κάρτες για να βγει μια πρόταση.

Στη μέθοδο της Λενόρμαν κάθε κάρτα ενώνεται με την επόμενη μέχρις ότου σχηματιστεί μια πρόταση. Έτσι, ποτέ δεν  ερμηνεύεται μια κάρτα μόνη της. Όλα τα ριξίματα βασίζονται στους συνδυασμούς καρτών. Αρχικά βασιζόμαστε σε ένα συνδυασμό 2 καρτών και αργότερα σε συνδυασμούς 3 καρτών.

Για να δούμε μερικά παραδείγματα.

Έστω ότι η ερώτηση αφορά την εργασία. Π.χ. σε ποια δουλειά θα εργαστώ;

Το ρίξιμο μας δείχνει μια επιχείρηση (πύργος) που σχετίζεται με τις επιλογές (σταυροδρόμι). Πρέπει να σκεφτούμε πιθανούς συνδυασμούς με βάση αυτά τα 2 στοιχεία. Τέτοιες λοιπόν είναι: μια χρηματιστηριακή εταιρεία, ένα γραφείο στοιχημάτων, εργασία στο διπλωματικό σώμα, εταιρεία συγκοινωνιών, εταιρεία συνοδών ή ξεναγών.

Αν τώρα μας εμφανιστεί το εξής ρίξιμο:

Η αλεπού δείχνει μαι δεύτερη εργασία ή κάποιον εργαζόμενο στο δρόμο. Π.χ. οδηγός ταξί, λεωφορείου, τραίνου, ξεναγός, ταχυδρόμος κτλ. Εδώ δεν βλέπουμε την εταιρεία, αλλά τον άνθρωπο που εργάζεται σε αυτήν ή μια δεύτερη εργασία.

Στο παρακάτω παράδειγμα εμφανίζεται ο εξής συνδυασμός:

Με το ίδιο σκεπτικό μαντέψατε σωστά ότι πρόκειται για μια επιχείρηση μεσιτική ή που σχετίζεται με το σπίτι όπως π.χ. απολυμάνσεις, συντηρήσεις, καθαρισμοί, ανακαινίσεις κτλ.

Για να δούμε μια ακόμη:

Εδώ φαίνεται μια επιχείρηση που φτιάχνει αγροτικά εργαλεία ή μαχαίρια ή χειρουργικά είδη κτλ. Επίσης, φαίνεται μια εταιρεία που θα κάνει περικοπές και απολύσεις, αλλά δεν ταιριάζει αυτή η ερμηνεία με την ερώτησή μας.

Για να δούμε άλλη μια εταιρεία:

Εδώ βλέπουμε μια εταιρεία τζόγου, στοιχημάτων ή καζίνο.

Πάμε να δούμε και άλλον ένα συνδυασμό:

Η αρκούδα δείχνει τον ιεραρχικά ανώτερο ή τέλος πάντων τον προϊστάμενο μιας επιχείρησης. Τα άνθη δείχνουν ευτυχία, πολλή τύχη και δώρα. Επομένως έχουμε κάποιο στέλεχος σε ανθοπωλείο ή σε μαγαζί δώρων ή οργανωτή δεξιώσεων κτλ.

Τέλος, άφησα ένα συνδυασμό τριών καρτών:

Ας το δούμε σιγά-σιγά. Οι δυο πρώτες κάρτες μιλούν για μια εταιρεία (πύργος) με πολλά λεφτά (ψάρια). Επομένως, η δουλειά εδώ σχετίζεται πολύ με τα χρήματα. Λογιστικό γραφείο, τράπεζα, εταιρεία χρηματιστηριακή, εταιρεία επενδύσεων κτλ. Η τρίτη κάρτα δείχνει περισσότερες πληροφορίες. Είτε έχουμε αλεπού (απάτη) είτε ποντίκια (κλοπή), το αποτέλεσμα είναι “μια εταιρεία που διαχειρίζεται χρήματα και τα κλέβει ή εξαπατά τους μετόχους.”

Ας ξεχάσουμε την ερώτηση κι ας δούμε έναν συνδυασμό ακόμη:

Το μαστίγιο και η σκούπα δείχνουν προβλήματα, τιμωρία, καυγά και κατηγορίες ενώ η αλεπού δείχνει την εξαπάτηση. Άρα εδώ έχουμε έναν καυγά με συκοφαντείες. Μπορεί να γράψουν ή να πουν για εσένα ψέματα για να σε κατηγορήσουν ή σε έναν καυγά να λένε παραμύθια για εσένα ή ακόμη να σε τιμωρήσουν για μια απάτη που μπορεί να έκανες ή να μην έκανες.

Ας πάμε να δούμε τον ίδιο συνδυασμό αντίθετα.

Εδώ βλέπουμε κάποιον να λέει ψέματα και να τιμωρεί. Βλέπουμε τον τιμωρό ή εκείνον που θα ξεκινήσει τον καυγά. Ένα άτομο που δυναστεύει άλλους, τους εκμεταλλεύεται, τους διώχνει (σκούπα) κτλ. Άλλη πιθανή ερμηνεία του συνδυασμού μας είναι μια δουλειά-χόμπυ (αλεπού) που σχετίζεται με τη γυμναστική, δηλαδή μια δουλειά σε γυμναστήριο ή σε sex shop ή σε στριπτιτζάδικο (μαστίγιο).

Η κάρτα των πουλιών δείχνει μια μικρή παρέα συνήθως ή ακόμη και μια συζήτηση, η οποία θα αφορά μια δέσμευση. Επομένως μπορεί να έχουμε όρκους γάμου, πρόταση γάμου, πρόταση συνεργασίας, συμβόλαιο, γραμμάτιο κτλ.

Περί

Ο διαχειριστής έχει ασχοληθεί με την κρυσταλλομαντεία, την καρτομαντεία με τις κάρτες της Lenormand και τις κάρτες του Tarot. Ακολουθεί μια μαγική παράδοση με επίκεντρο τη Φυσική Μαγεία. Αποφεύγει την έκθεση σε fora και σε ομάδες new age. Πιστεύει πως ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να φτάσει στην τελειοποίηση. Οι άνθρωποι είναι περίπλοκα όντα, γι' αυτό και το να καταπιάνονται με πολλές δραστηριότητες είναι θεμιτό, μια και μέσω της αναζήτησης οδηγούμαστε στο σκοπό της ζωής.

Δημοσιεύτηκε στο Παραδείγματα Με ετικέτα: , , ,

Αφήστε μια απάντηση